Annons:
Etikettbakprat
Läst 5775 ggr
DesK
2011-05-26 13:22

Senast bakade #11

Då har vi en ny tråd, eftersom den gamla är för lång. Vad bakade du senast?

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
DesK
2011-05-26 13:44
#1

Igår bakade jag lökbröd Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Anterrabae
2011-05-26 23:33
#2

oj, spännande! Glad Det låter gott!

Jag har bakat gluten- ägg och mjölkfri toscakaka idag. Tungan ute

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

DesK
2011-05-27 13:48
#3

#2 Du får gärna experimentera med receptet, så att det passar för allergiker Glad Har du nåt recept på den där toscakakan?

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Anterrabae
2011-05-27 20:22
#4

Ja det kan jag fiska fram! Flört Ska försöka fixa ett kort också.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anterrabae
2011-05-27 20:23
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#5

Jo just det, sen skulle jag ju säga att jag har bakat anpassad yoghurttårta, recept kommer på den med.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

DesK
2011-05-27 21:48
#6

Wow den ser smarrig ut! Skrattande

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
Anterrabae
2011-05-27 23:05
#7

Det var den! Och den smakade förvånansvärt mycket yoghurt för att inte innehålla någon! Den kommer bli guld med färska jordgubbar i, och lite basilika eller mynta. Skrattande

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anterrabae
2011-05-31 12:57
#8

Surdegsbröd med russin, och vita bönor. Som denna gång fick halva jästiden och blev mycket bättre! Tack Mona för tipset om kortare jästid! Skrattande

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Annasophia
2011-06-02 09:05
#9

I förrgår bakade jag ett bröd med lingon, russin, linfrön, solrosfrön och halva mjölmängden råg (däribland skållad rågkross och mycket malt). Det blev mycket gott! :)

zissi
2011-06-02 23:29
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#10

{#emotions_dlg.smile}

zissi
2011-06-02 23:31
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#11

{#emotions_dlg.surprised}

{#emotions_dlg.yell}

zissi
2011-06-02 23:41
#12

Fick inte med text i de förra inläggen tyvärr. Men tårtan bakade till sommarfesten på jobbet. Hade krage på tårtbotten när jag bakade den så den blev nästan 7-8 cm hög.

Jag gjorde mig till lite extra och gjorde hemmgjord vanlijkräm till tårtan också. Blev lite fundersam bara över det svarta kletet i vanlijstången, men det skulle tydligen se ut så fick jag reda på. Vilken skillnad mot köpt sås. Längtar efter att få göra både vanlijkräm och tårta igen. 

Godnatt alla trötta bagare {#emotions_dlg.smile}!

MonisN
2011-06-04 11:03
#13

Vilken fantastisk tårta!! Den hade jag gärna smakat påTungan ute Dina arbetskompisar måste jubla av glädje som får äta så fina bakverk från dig.

Tack zissi att du visar så fina bilderGlad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Annons:
MonisN
2011-06-04 11:06
#14

Tack Anterrabae för din fina bild också! Din tårta ser också väldigt god ut. Kul med alternativa bakverk. Tyvärr bakar jag det aldrig själv, men skulle gärna testa.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


MonisN
2011-06-08 18:29
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#15

Inget jag har bakat, men jag har gjort en ny vildjäst på äpplen som sedan ska bli vetesurdeg, och den ska jag baka påFlörtTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anterrabae
2011-06-12 17:32
#16

Har inte bakat klart än, men håller på att testa glutenfria bullar med surdeg!Flört

Blir det bra kommer recept upp, annars hamnar det i tråden om misslyckade bak, hehe Tungan ute

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

MonisN
2011-06-12 19:05
#17

Då väntar vi med spänning och ser vilket det blir Flört

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anterrabae
2011-06-12 20:04
#18

än ser de fina ut Flört

Jäser just nu för andra gången, utbakade, rullade och med fyllning Skrattande bara att lyckas med det med en deg som är kort och kladdig! Jag tror jag ska kalla den för maki-metoden.. ObestämdFlört

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anterrabae
2011-06-12 20:23
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#19

en bit på väg…

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

MonisN
2011-06-12 21:37
#20

Jag håller tummarnaFlört Ser bra ut så här långtGlad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Annons:
Anterrabae
2011-06-12 22:16
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#21

Klara! och jättegoda Skrattande

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

MonisN
2011-06-12 23:57
#22

Kul att det lyckades och blev gott! Receptet kommer väl då..FlörtFlört

Hum, nu blev jag sugen på en (nybakad) bulle.. men nej, jag ska vara ståndaktig och gå och lägga mig och inte springa till frysenOskyldig

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anterrabae
2011-06-13 11:15
#23

ph, finns de färdiga i frysen kan det vara svårt att vara ståndaktig. Jag var det i flera dagar, tills jag upptäckte att suget inte gick över. Tungan ute Så jag bakade det när jag ändå tog fram grejer för matbröd också. Eller rättare, jag bakade bullar, och får ta matbrödet idag.. Oskyldig

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

MonisN
2011-06-13 22:03
#24

Inget slår en kanelbulle! Nu när det är lite sämre väder är det som gjort för bullbak. Fast jag borde inte…. tur man har frys Oskyldig

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anterrabae
2011-06-13 22:24
#25

Det skulle vara vaniljbulle då..Flört

Jag borde inte heller, men det är ju sjukt gott.. Jag får vara ståndaktig en annan dag.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

MonisN
2011-06-14 09:36
#26

Vaniljbulle… mmmmmm Tungan ute Undra om jag har nåt viktigt att göra idag? Vädret är trist, så bullbak kanske passar braOskyldig

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


MonisN
2011-06-15 00:12
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#27

Sagt och gjort, det blev bak idag! Äpple och kanelbullar. I vanliga fall brukar jag "trilla" mina bullar, men det går inte om man har äpple i dom! Inspiration till dessa kommer från en gammalt fint kaffehus i stan. Dessa bullar är också goda med plommon eller rabarber Tungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Annons:
DesK
2011-06-15 08:55
#28

Mona åh så goda de ser ut! Tungan ute Gör du en vanlig bulldeg? Har du nåt recept? Att lägga äpplen, plommon eller rabarber i låter gott, men jag har aldrig gjort det.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MonisN
2011-06-15 09:02
#29

Jag gör en vanlig bulldeg men inte som det står på mjölpåsarna. Jag kan lägga in receptet. Glad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


MonisN
2011-06-15 09:45
#30

Nu finns receptet inlagtGlad

Äpplebullar

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


DesK
2011-06-15 14:23
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#31

Toppen! Får nog bli bullbak snart! Glad

Igår gjorde jag surdegslimpa med skrädmjöl

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Anterrabae
2011-06-15 14:27
#32

Bullarna ser jättegoda ut Mona! Måste testa att lägga i det nästa gång, det borde ju också bidra till saftigheten!

Surdegslimpan är jättefi! Tänk om man kunde få till ett bröd som jäste upp sådär! Flört

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

MonisN
2011-06-15 14:30
#33

Spännande med skrädmjölet i surdeg. Hur mycket tar man av det?

Tror jag ska lägga morötter i min surdegslimpa nästa gång!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


DesK
2011-06-19 12:37
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#34

Mona jag tog cirka 3 deciliter skrädmjöl och resten vetemjöl.

Igår ägnade jag mig åt svartbakning

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
MonisN
2011-06-19 12:41
#35

Dom där limporna ser riktigt goda ut. Vad är det i dom? Liknar kavring.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


DesK
2011-06-19 12:43
#36

Det är hemligt! Cool

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

candyme
2011-06-20 19:30
#37

Senaste jag bakade är ett solrosbröd, som just blev färdigt i ugnen Glad

/Emma

 

 

MonisN
2011-06-21 23:25
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#38

Idag fick jag äntligen baka på min nya vetesurTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anterrabae
2011-06-22 12:04
#39

gott det ser ut!

Ska ta och väcka min sur idag, baka imorrn eller så. Vill ha rostbröd! Flört

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

candyme
2011-06-22 12:08
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#40

Mitt solrosbröd blev dock lite degigt imitten.. Men bättre försök nästa gång.

Visar en bild på det ändå :)

/Emma

 

 

MonisN
2011-06-22 13:16
#41

#40 Det ser inte riktigt färdigbakat ut om man ser på skorpan. Hur länge och i vilken temperatur bakade du det?

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Annons:
candyme
2011-06-22 14:29
#42

Bakade den i 275 garder i 20 minuter, presic som det stod på receptet men skulle behövt ha den i 5 minuter till.

Aja, nästa gång vet jag i alla fall Glad

/Emma

 

 

MonisN
2011-06-22 22:02
#43

Svårt att avgöra på bilden hur stort det är, men det ser ut som en ordinär limpstorlek så då skulle du behövt minst 10 minuter till skulle jag gissa.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


MonisN
2011-06-23 23:00
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#44

Parmesankex har det blivit ikväll!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anterrabae
2011-06-23 23:14
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#45

Surdegsbröd med bönor, här på bilden med nygjord bönost smaksatt med persilja, vitlök och örtsalt.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

DesK
2011-06-24 06:46
#46

Å vilka fina bilder! Glad

Jag har premiärbakat rostbröd på min nya vetesurdeg som jag fick i Stockholm Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

storost
2011-06-25 13:20
#47

Jag har bakat en ny variant av finsk rågsurdegsbröd. Hade ingen filmjölk, då har jag tagit grekisk yoghourt.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

MonisN
2011-06-27 19:56
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#48

Idag bakade jag bröd för första gången med turkisk yoghurt. Vilket kanonbröd det blev! Det godaste jag har bakat om man bortser från surdegsbröd. Det stod att det skulle mogna till dagen efter, men vem kunde vänta på detTungan ute

Ikväll har jag satt en ny fördeg till fler som jag ska baka i morgon. Förutom yoghurt hade jag russin och valnötter. I morgon blir det utan nötterna för dom tog slut!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Annons:
storost
2011-06-27 20:04
#49

Det ser lecker ut!!!!!!!!!!!!!!!! Vill ha Skrattande

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anterrabae
2011-06-27 20:04
#50

Det ser jättegott ut!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

MonisN
2011-06-27 21:50
#51

Vill ni ha receptet….. FlörtFlört

Edit: Receptet är nu inlagt!

Bröd med russin och nötter

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


DesK
2011-06-27 22:32
#52

Mona JA TACK! Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

storost
2011-06-28 22:08
#53

Hur kommer du på en sånt fråga? Tungan ute

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

MonisN
2011-06-28 22:55
#54

Tja Stephan, ibland är huvudet fullt av konstiga frågor SkrattandeSkrattande

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Martin
2011-06-29 00:12
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#55

#48 Såg väldigt gott ut!

Jag skall inte ta åt mig äran för det senaste bakade i det här hemmet - det får sambon göra. Dock är det jag som tog fotot på kanelbullarna hon bakade igår!

mvh Martin

Annons:
DesK
2011-06-29 09:00
#56

Vilka fina bullar din sambo har gjort, Martin Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MonisN
2011-06-29 10:30
#57

Välkommen hit Martin!

Dom där bullarna skulle jag gärna sätta tänderna i, speciellt just nu när jag sitter här med kaffet utan dopp. Dom ser fantastiskt goda ut, hälsa sambon detTungan ute Bra fotat av dig också!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


DesK
2011-06-29 10:43
#58

Igår testade jag att baka med surdeg och yoghurt och det brödet blev mycket gott! Tungan ute Tack Stephan för inspirationstipset Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MonisN
2011-06-29 11:30
#59

#58 Ersatte du all vätska med yoghurten?

Yoghurt, och säkert även fil, verkar ge utomordentligt bra brödegenskaper.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


DesK
2011-06-29 11:32
#60

Ja utom den vätskan som finns i surdegsgrunden, ja det blev ett tätt och fint bröd med mjukt och saftigt inkråm. Ska försöka ta en bild strax

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Martin
2011-06-29 11:54
#61

Tack Monis! Sambon har lovat mer bak framöver så då får jag väl lova fler bilder framöver Glad

mvh Martin

Anterrabae
2011-07-03 23:46
#62

Bakade havrebröd igår, med russin och tranbär i. Jättegott!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Annons:
MonisN
2011-07-06 12:39
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#63

Har bakat bröd med morötter och valnötter idag med detta bröd som grundrecept, men bytte ut russinen mot morötter. Det jäste inte lika mycket idag, men det kan ju bero på vädret! Flört

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anterrabae
2011-07-06 20:18
#64

Havreflarn med vanilj och kardemumma gjorde jag till iskaffet nu ikväll.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

MonisN
2011-07-06 20:44
#65

#64 Låter mumsigt Tungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anterrabae
2011-07-06 22:19
#66

Det är det! Flört De passar så sjukt bra till kaffe!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

storost
2011-07-09 08:46
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#67

Bakade i förrgår finskt rågbröd

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

storost
2011-07-09 08:51
#68

#58 Det är så lite så Skrattande

#59 När man tar grekiskt eller turkiskt yoghourt ska man ta lite vätska till, annars blir det förkompakt eller förtorrt.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

DesK
2011-07-09 08:54
#69

Martin bilder vill vi ha många här, så ja tack! Glad

#64 Havreflarn är så gott, kul med lite annorlunda smaksättning Tungan ute

Stephan det ser jättefint ut Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
Anterrabae
2011-07-12 13:59
#70

Igår blev det risflarn och idag blir det matbröd med torkade plommon och aprikoser, det ligger på jäsning nu.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

MonisN
2011-07-13 12:55
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#71

I går kväll blev det levainbak!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


MonisN
2011-07-14 16:05
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#72

Vad vore livet utan roliga bak!! Ibland blir det inte som har man tänkt sig. Formen var för liten, fast det förstod jag redan när jag lade i degen, men chansade i alla fall eftersom jag inte har en lagom form. Egentligen ska det här brödet bakas i gjutjärnsgryta, men idag hoppade jag över det, och då gick det som det gick… Men det doftar ljuvligt Tungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


MonisN
2011-07-14 16:46
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#73

Kan man baka bara överhäng??! Aldrig har en smörgås varit så god Tungan ute

Samma bröd som inlägget ovan.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


storost
2011-07-14 22:35
#74

Det kallas för kuvertbröd Flört

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

MonisN
2011-07-14 23:07
#75

Hahahaha!!! Den var fyndig StephanSkrattandeSkrattande

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


DesK
2011-07-15 08:19
#76

Mona ja det kan man Flört

Stephan SkrattandeSkrattandeSkrattande

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
DesK
2011-07-17 19:10
#77

Här har jag testbakat småfranska i nya micron. Bild saknas eftersom frallorna gick åt på stört Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MonisN
2011-07-17 19:51
#78

Har du skaffat micro med grill?

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


storost
2011-07-17 20:56
#79

Mona Skrattande

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

MonisN
2011-07-17 22:22
#80

Idag har jag bakat kladdkaka! Serverade den med marinerade jordgubbar och vaniljglassTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anterrabae
2011-07-17 23:52
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#81

#80 Å vad gott med kladdkaka, måste jag också göra någon dag..

Själv har jag inte bakat än, men funderar på att göra deta i morgon:

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

DesK
2011-07-18 07:03
#82

Mona ja micro med grill och varmluft Skrattande

Anterrabae det låter gott - nyponmjöl borde bli gott i bröd Tungan ute Hum jag har ju nyponmjöl hemma så jag ska testa det i nästa brödbak - tack för det tipset! Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MonisN
2011-07-18 09:36
#83

#82 Jag hade grill i min förra micro och den funkade perfekt att göra paj i. Degen blev frasig och god.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Annons:
storost
2011-07-18 12:20
#84

Jag köpte nu en ny micro med grill. Den behöver jag pga mina stora tallrikar som inte går i en vanlig microugn Rynkar på näsan.

Säljer nu min gammal microugn.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anterrabae
2011-07-18 12:34
#85

#84 Jag hittade en sån porslinsserie och blev kär i den, men insåg att mattallrikarna inte skulle gå in i varken skåp eller micro.. Så vi har assietterna som mattallrikar. De är bara lite mindre än "vanliga" tallrikar. Flört

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

storost
2011-07-18 15:07
#86

#85 Skrattande

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

DesK
2011-07-18 15:16
#87

Nu blev det en del Off Topic här, så jag hänger på och berättar att när min fars bohag kom hit, så ställde jag in hans vardagsporslin i skåpet i köket och packade in vårt vardagsporslin ordentligt. När vi sen hade käkat så ställde vi in tallrikarna i diskmaskinen och upptäckte att vår gamla diskmaskin var för liten för fars mattallrikar Förvånad Bara att packa upp våra mattallrikar och packa ned fars och avvakta tills vi har köpt en ny diskmaskin Oskyldig

För att återgå till trådens ämne, Anterrabae har du bakat brödet i #31 än?

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Anterrabae
2011-07-18 19:22
#88

Hehe, nä inte än.. Jag fastnade i soyamjölks- och tofu-tillverkning.. Konstaterade just att brödbaket blev det inte så mycket med.. Däremot är mjölk, tofu och yoghurt på gång! FörvånadFlört

Tänkte att antingen sätter jag en deg med lite jäst och surdeg över natten, eller så får det bli i morrn förmiddag. Jag känner inte för 3-4h jästid nu, samt grädda, svalna och packa. Då är jag inte klar förrän efter två i natt.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anterrabae
2011-07-19 23:34
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#89

Nu har jag bakat det glutenfria nyponbrödet.. Smakar det till frukost imorrn Flört Bakade som synes inte småbröd, erfarenheten säger att det blir saftigare som limpa.. och saftighet kan det vara ont om i glutenfria bröd.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

DesK
2011-07-20 19:24
#90

Jag har gjort mitt vanliga surdegsformbröd med nyponmjöl i idag och fick mycket väl godkännt av familjen. Tack Anterrabae för tipset! Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
storost
2011-07-23 21:44
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#91

Här är dagens bak Finskt rågsurdegsbröd och ett dinkelfullkornsbröd.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

MonisN
2011-07-24 10:22
#92

De där ser väldigt fint och gott ut Stephan. ProffsigtTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


storost
2011-07-24 16:00
#93

Tack MonaSkrattande

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

DesK
2011-07-24 16:03
#94

Stephan jag instämmer med Mona Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

storost
2011-07-24 18:40
#95

Tack DésiréeSkrattande

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

[TrevorS]
2011-07-24 21:50
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#96

Inte lärt mig kameran helt än. Men här har vi vete och äggfria munkar. Dock följde jag inget recept, men blandade 1 tesked fiberhusk med 1 deciliter majsmjöl, 0,5 deciliter rismjöl 0,5 deciliter strösocker och 0,5 tsk bakpulver. Rullade till en boll i handen och sedan rullade jag ut den och tryckte ihop ändarna och friterade. De blev pyttesmå men goda. Skrattande

Anterrabae
2011-07-25 13:49
#97

Oj, tack för tipset TrevorS! Deesa ska jag absolut göra, hur gott som helst med munkar. Har saknat dem. Glad

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Annons:
[TrevorS]
2011-07-25 13:59
#98

De blir riktigt goda också måste jag säga. Sedan älskar jag friterade kakor. Flört

Såg du föresten Anterrabae att det ligger uppe en artikeln om muffins här som är ägg, mjölk och vetefri? Glad

storost
2011-07-25 16:46
#99

Wow, de ser riktig läckra ut TrevoS.Glad

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

DesK
2011-07-25 20:28
#100

Jag har precis tagit ut ett grovt surdegsformbröd ur ugnen Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MonisN
2011-07-25 20:46
#101

#100 Härligt!

Jag har bakat de engelska sconesen med smak av rivet apelsinskal. Dom var goda med marmelad påTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


DesK
2011-07-25 20:52
#102

Mona det låter gott! Tungan ute

Nu startar jag en ny tråd Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Inlägget är låst för nya kommentarer
Upp till toppen
Annons: