Hur gör du havrebröd?
Hur gör du ditt havrebröd?
Jag gör på detta vis:
Blandar havregryn med vatten och rör runt tills man får en grötig konsistens. Tillsätter jäst, salt och lite olja och finrivna morötter. Tillsätter sist vetemjöl tills man får en fin deg. Lite kladdig men inte för kladdig. Låter den jäsa upp (kan ta lång tid). Gräddar som vanligt bröd. Kör på denna då jag har brist på vetemjöl ibland, händer också att jag blandar i andra mjöler som majsmjöl och liknande om vetemjölen inte räcker till.
Lägg gärna in recept med mått
Mått är väldigt svårt då man har så mycket havregryn i, försökt att göra ett ungefärligt standadrecept men det blir alltid olika mängder med mjöl (även vikt).
Men grundrecept (om man bortser från mjölet) har jag ju. Lägger in strax i nytt inlägg.
I böcker hälsobröd och landskapsbröd finns det många interessanta recept.
Vänliga hälsningar Stephan
Posta gärna, vore trevligt med flera.
Okej, det gör jag, men inte den här veckan, vi har profilvecka här i skolan och då är det mycket att göra.
Vänliga hälsningar Stephan
Jag har vid flera tillfällen bakat bröd med hälften av mjölet från havregryn. Mixar dem till grovt mjöl och sen tar jag 50% sånt och 50% annat stärkelserikt mjöl. Man måste låta det svälla en del för att minska risken att brödet blir torrt!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade