Annons:
Etikettersurdegsgrundprocesser
Läst 3299 ggr
jossan007
2011-04-04 19:33

varför blir det såhär?!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

varför blir min rågsur såhär? veten blir också så jämt men det är första gången rågen blir så! är det bara att mata den eller är den "död"?

mvh josefine

Annons:
[TrevorS]
2011-04-04 19:40
#1

Tycker den ser bubblig och fin ut, att den särar på sig blir min också brukar röra runt då och då i min. Hur luktar den?

jossan007
2011-04-04 20:06
#2

ja, det bubblar och sådär! men det är 2-3 millimeter av vätska längst uppe på? ska jag hälla av den eller röra runt med den i? den luktar helt okej, sådär som den alltid har gjort.

DesK
2011-04-04 20:13
#3

Rör bara runt den, det är helt normalt att det blir så Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MonisN
2011-04-04 23:57
#4

Den ser bra ut tycker jag också! Blir det för mycket vätska kan man slå av den emellanåt, då blir suren tjockare. Behåller man vätska så brukar det bli ganska mycket till slut och då blir den tunn och behöver matas med mer mjöl.

Jag tycker inte du har så mycket vätska ännu, så mata du bara på!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


marja02
2011-09-25 15:23
#5

Min blir också sån, och jag rör bara runt i den när jag matar det…

Marinas Mix
2012-11-06 12:59
#6

Har jag matat min med för mycket vatten då? Jag har ca 1 cm vätska ovanpå. Ska jag ta fram och mata med mera rågmjöl?

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_

Annons:
MonisN
2012-11-06 20:37
#7

#6 Om suren skiktar sig och och blir vattnig på ovansidan är det bara att slå av vätskan och mata på som vanligt. Har den däremot möglat så är det bara att slänga den och göra en ny.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Upp till toppen
Annons: