Surdegsgrund och processer

varför blir det såhär?!

2011-04-04 19:33 #0 av: jossan007

varför blir min rågsur såhär? veten blir också så jämt men det är första gången rågen blir så! är det bara att mata den eller är den "död"?

 

mvh josefine

Anmäl
2011-04-04 19:40 #1 av: [TrevorS]

Tycker den ser bubblig och fin ut, att den särar på sig blir min också brukar röra runt då och då i min. Hur luktar den?

Anmäl
2011-04-04 20:06 #2 av: jossan007

ja, det bubblar och sådär! men det är 2-3 millimeter av vätska längst uppe på? ska jag hälla av den eller röra runt med den i? den luktar helt okej, sådär som den alltid har gjort.

Anmäl
2011-04-04 20:13 #3 av: DesK

Rör bara runt den, det är helt normalt att det blir så Glad

Désirée

Anmäl
2011-04-04 23:57 #4 av: MonisN

Den ser bra ut tycker jag också! Blir det för mycket vätska kan man slå av den emellanåt, då blir suren tjockare. Behåller man vätska så brukar det bli ganska mycket till slut och då blir den tunn och behöver matas med mer mjöl.

Jag tycker inte du har så mycket vätska ännu, så mata du bara på!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-09-25 15:23 #5 av: marja02

Min blir också sån, och jag rör bara runt i den när jag matar det...

Anmäl
2012-11-06 12:59 #6 av: Marinas Mix

Har jag matat min med för mycket vatten då? Jag har ca 1 cm vätska ovanpå. Ska jag ta fram och mata med mera rågmjöl?

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärdinna på Pärlpyssel *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.