Annons:
Etikettlågkolhydratbröd
Läst 4404 ggr
[ngupa]
2011-03-24 12:17

Kokoskaka

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

8-12 bitar

Ingredienser:
4 ägg (små)
1-2 matsked sukrin + 1 knivsudd stevia
200 gram smält smör
1/2 deciliter kokosmjöl
1 deciliter kokosflingor, mixa dem om man inte vill ha lite "tugg" i kakan.
1/2 tesked vaniljpulver
2 teskedar bakpulver

Gör så här
Vispa ägg och sukrin/stevian fluffigt. Tillsätt det smälta smöret och vispa. Blanda torra ingredienser och vill man inte ha lite tugg i kakan mixar man flingorna först i en matberedare i några minuter.
Tillsätt sedan denna blandning och blanda runt väl.
häll upp i smord bröad (pofiber) form cirka 15x23 centimeter.

Grädda i 175 grader i cirka 30 minuter.

Tips: god att äta som den är men kanon som en bakelsebotten!
Eventullt fyll en muffinsform (hård ala mazarinform) till 1/4 och grädda i cirka 5-10 minuter, känn efter. Låt kallna.
Fyll på med lite vanilj alternativt chokladkräm, toppa med grädde och jordgubbskivor, violà en god bakelse att äta ur formen!

Ska kakan användas som den är kan man mycket väl strö lite kokosflingor över smeten innan gräddningen.

Annons:
DesK
2012-01-06 11:01
#1

Jag köper alltid stora ägg, ska jag ta 2 ägg istället för 4 då?

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Marianns LCHF Mat & bak
2012-01-06 11:28
#2

Jag tycker du kan ta 3  st. Glad Det borde gå bra, ägg är ju också mat så Flört

Upp till toppen
Annons: