Jordgubbstårta - LCHF - recept
Ingredienser:
5 ägg
2-3 matskedar sukrin en knivsudd stevia
150 gram smält smör
0,75 deciliter kokosmjöl
4 deciliter rostat hasselnötsmjöl eller malda hasselnötter.
2,5 teskedar bakpulver
1 ask frysta jordgubbar
Vaniljkräm
4 äggulor
1 matsked sukrin, pyttelite stevia
1 tesked vaniljpulver
125 gram smör
Garnering
2-3 deciliter grädde.
Färska jordgubbar och choklad i skivor.
Gör så här
Vispa äggen fluffigt.
Smält smöret och låt sukrinet smälta med, rör då och då, att sukrinet smälter ner.
Häll i det smälta sukrinsmöret ner i äggen.Vispa. Blanda torra ingredienser och blanda ner det i smeten väl.
Häll upp i rund tårtform med avtagbar kant, cirka 28 centimeter diameter. För eventuellt högre tårta tag mindre form, eller öka mängden med 1/2 del.
Grädda 175 grader i cirka 20-30 minuter, eller känn med tandpetare när den är färdig.
Vaniljkräm
vispa samman alla ingredienser utom smöret i en kastrull och sjud upp tills krämen tjocknar. Ta sedan från spisen och vispa ner smöret bit för bit. Ställ sedan kallt (kylskåp)b och rör då och då i krämen.
Dela bottnen i 2 delar och bred krämen över och sedan de lätt mosade bären. Lägg över försiktigt den andra delen. Vispa grädden och spritsa eller bred den över tårtan och garnera som här med smält mörk choklad och halverade färska jordgubbar.
Å vilken fin tårta Passar också bra till den som är glutenintolerant.
Är det stor skillnad på rostat hasselnötsmjöl och malda hasselnötter?
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.