Surdegsgrund och processer

Är min surdegsgrund normal?

2009-09-25 11:41 #0 av: Stephanie

Är det normalt att surdegsgrunden "delar" på sig, alltså att det blir deg på botten och vätska ovanpå? Jag tog en bild på hur det ser ut.

Anmäl
2009-09-25 11:42 #1 av: Stephanie

Och en ovanifrån...

Anmäl
2009-09-25 11:46 #2 av: DesK

Japp, det är helt normalt och bara att röra runt den innan du använder den   Glad

Désirée

Anmäl
2009-09-25 11:46 #3 av: MonisN

Den ser normal ut tycker jag! Det är ofta den skiktar sig, men det är som det ska. Om du använder stenmalet mjöl skiktar den sig mindre. Någon tipsade om att man kan slå ut överskiktet när du matar den.  

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2009-09-25 11:56 #4 av: Stephanie

Vad skönt att höra! Skrattande Jag har ju inte sett några surdegar, och är helt ny, så jag vet inte hur de ska bete sig alls.

#3 Menar du att slå av det "vattnet" som är ovanpå?

Anmäl
2009-09-25 19:47 #5 av: [Asta]

Är surdegen lagom lös ändå kan du hälla bort vätskan, är den trög kan du röra ner den. Det fungerar precis lika bra vilket som.

Anmäl
2010-11-10 11:32 #6 av: [TrevorS]

Hur har det gått, blev det någon bakning?

Anmäl