Annons:
Etikettsurdegsbröd
Läst 3596 ggr
salasso
10/1/09, 12:08 PM

Levainbröd i gryta.

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Levainbröd är ett ljust bröd som bakas utan `vanlig´ jäst utan bakas enbart ned vetesurdeg som enda jäsmedel.

Detta bröd är krispigt och segt och väldigt gott

Salassos Levainbröd

På kvällen:

8 deciliter vetemjöl special
1 deciliter vetesurdegsgrund
3 deciliter vatten 40 grader varmt
2 teskedar salt
Koka upp vattnet och låt det svalna till 40 grader.
Blanda samman allt i en bunke med lock och ställ på varm plats, till exempel i skåpet ovanför kylen. Låt stå i 12 timmar.

**På morgonen: 

**Ta fram en mindre bunke med lock och lägg i en teflonbakduk i botten och upp efter kanterna. Lägg i degen från kvällen och låt jäsa under lock medan grytan och ugnen värms upp.
Ställ in en gjutjärnsgryta i ugnen och värm ugnen och grytan till 275 grader. När grytan är varm, ta upp den på spisen och lyft över teflonduken med degen i grytan. Sätt på locket, ställ in grytan i ugnen, sänk värmen till 225 grader och grädda brödet med locket på i 50-55 minuter.
Låt brödet svalna på galler inlindat i bakduk.

Har du inga plastbunkar med lock kan du täcka degbunken med plastfilm.

                                                       Vänlig Hälsning

                                                            Sören Skrattande

                                      medarbetare i Matbröd

Annons:
salasso
10/1/09, 12:11 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#1

Levainbröd 1

                                                       Vänlig Hälsning

                                                            Sören Skrattande

                                      medarbetare i Matbröd

salasso
10/1/09, 12:12 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#2

Levainbröd 2

                                                       Vänlig Hälsning

                                                            Sören Skrattande

                                      medarbetare i Matbröd

salasso
10/1/09, 12:13 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#3

Levainbröd 3

                                                       Vänlig Hälsning

                                                            Sören Skrattande

                                      medarbetare i Matbröd

salasso
10/1/09, 12:15 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#4

Levainbröd 4

                                                       Vänlig Hälsning

                                                            Sören Skrattande

                                      medarbetare i Matbröd

salasso
10/1/09, 12:16 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#5

Levainbröd 5

                                                       Vänlig Hälsning

                                                            Sören Skrattande

                                      medarbetare i Matbröd

salasso
10/1/09, 12:17 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#6

Levainbröd 6

                                                       Vänlig Hälsning

                                                            Sören Skrattande

                                      medarbetare i Matbröd

Annons:
salasso
10/1/09, 12:19 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#7

Levainbröd 7

                                                       Vänlig Hälsning

                                                            Sören Skrattande

                                      medarbetare i Matbröd

DesK
12/6/11, 2:53 PM
#8

Mycket bra recept och fina bilder! Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Upp till toppen
Annons: