Knäckebröd lyxigt - Recept
Våga prova att baka knäcckebröd!
**Dag 1:
**6 deciliter grovt rågmjöl
1 matsked salt
25 gram jäst
1 matsked honung
6 deciliter vatten
Blanda mjölet och saltet och smula ner jästen. Rör ut honungen i vattnet och tillsätt mjölblandningen. Blanda väl. Täck bunken med lock eller plastfolie och låt stå i rumstemperatur cirka 1 dygn.
**Dag 2:
**6 deciliter grahamsmjöl
1 matsked stött kummin
2-3 deciliter vetemjöl
1 deciliter sesamfrön till utbakningen
Andra dagen blandar du kummin med grahamsjöl och tillsätter till deg 1 samt blandar i så mycket vetemjöl att du får en smidig och lättarbetad deg.
Värm ugnen till 225 grader
Dela degen i 12 lika stora bitar. Kavla ut en bit i taget på väl mjölat bakbord med vanlig slät kavel. Vänd degbiten ofta och strö ut sesamfrön på bakbordet.
Till sist kavlar du några gånger med kruskavel.
Lägg 2 brödkakor på varje plåt och grädda i 225 grader i 8-12 minuter.
Wopa, tack för bilden! (Viellen Dank für das Bild)
Receptkälla: Anna och Fanny Bergenström
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
"wopa" från tyska forumet har bakat det här knäckebröd. Han hade inte någon kruskavel så han gjorde typ tunnbröd. Han tycker om brödet! Han tackar för receptet.
Vänliga hälsningar Stephan
Kul! Min kruskavel är på rymmen och jag vill gärna baka detta igen, så jag ska kanske testa att göra som han då
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Vad trevligt att du Wopa provar våra recept och lägger in bilder på dem. Tack för det
Edit storost: överstättning
Das ist nett von dir Wopa, dass du unsere Rezepte probierst und Bilder von den Ergebnissen einstellst. Vielen Dank dafür.
#7 vill du skriva lite mer detaljerat vilka proportioner du använde då? Det är precis det "tänket" jag behöver lära mig mer om. Hur mycket och av vad uteslöt du ur originalreceptet, och hur muýcket surdeg la du till?
Jag tog 1 deciliter av min surdeg, 4.5 deciliter ljummet vatten och 4-5 deciliter grovt rågmjöl. Blandade detta dag ett och på bakdagen blandade jag i allt det övriga i orginalreceptet. Alltså ingen jäst första dagen utan även den kommer i först dag 2. Grundsurdegen får ju inte blandas med annat än vatten och mjöl, därför gör jag så här.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Här har man missat, måste jag testa.
#10 Testa gärna du också! Vill du ha mer syrlig smak så får du sätta degen flera dagar i förväg
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Ska jag göra.
Just det ja, glömt bort att skriva att jag gjorde knäckebröd, de försvann väldigt snabbt och de var riktigt goda. Jag måste göra om det snart igen.
Åååå jag som älskar knäckebröd…!
~ Anneli ~
Sajtvärd för: adopterade.ifokus