Bröd med bakpulver eller bikarbonat

Smörgåslimpa - Recept

2009-10-07 10:43 #0 av: Loucar

3 ½ deciliter vetemjöl special fullkorn

3 deciliter grahamsmjöl

1 ½ tesked bikarbonat

3/4 deciliter mörk sirap

1 tesked salt

3 ½ deciliter filmjölk

Blanda samman alla ingredienser och lägg degen i smord form. Grädda i 175 grader cirka 40-45 minuter på nedersta falsen.

Anmäl
2009-10-07 13:40 #1 av: DesK

Toppen med ett snabbakat bröd. Sådana recept behövs alltid för ibland är det ju bråttom att få till något gott bröd  Glad

Désirée

Anmäl
2011-10-20 13:16 #2 av: [Highonbluetomorrows]

Kan man byta ut vetemjöl special fullkorn mot något annat mjöl och ändrar det proportionerna eller tiden i ugnen? Jag har vanligt vetemjöl, durummjöl, dinkelmjöl, grahammjöl, rågsikt och rågmjöl.

Anmäl
2011-10-20 13:20 #3 av: DesK

#2 Ja det bör funka utmärkt med vanligt vetemjöl. Det är ju faktiskt så att specialvetemjöl ska bearbetas betydligt längre än vanligt vetemjöl, för att man ska få glädje av dess speciella egenskaper. Eftersom degen ska läggas direkt i formen kan du nog gå efter de angivna mängderna i receptet.

Désirée

Anmäl
2011-10-20 13:24 #4 av: [Highonbluetomorrows]

#3, tack, man blir ju helt förvirrad av alla olika mjölsorter Foten i munnen. Ska i alla fall testa att baka limpan ikväll så får vi hoppas på att det blir gott :Glad

Anmäl
2011-10-20 13:35 #5 av: DesK

Här finns en artikel om våra mjölsorter, kanske kan den vara till lite hjälp Glad

Désirée

Anmäl
2012-11-28 15:20 #6 av: jagga-ewe

Kan man byta mörk sirap mot honung i det här receptet? Har fått lära mig att man nästan alltid kan byta ljus sirap mot honung, men hur är det med mörk sirap?

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2012-11-28 15:24 #7 av: DesK

Det går bra att byta ut sirapen mot honing, kanske bör man minska mängden något. Glad

Désirée

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.