Annons:
Etikettjästbröd
Läst 9257 ggr
[TrevorS]
7/9/10, 8:50 PM

Risbröd - Recept

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Ingredienser:
4 deciliter vatten
1 1/2 deciliter färdigkokt ris (gårdagens ris fungerar utmärkt)
50 gram jäst
1/2 tesked salt
9-11 deciliter vetemjöl

Gör så här:
Lös jästen med vattnet och blanda ner riset. Häll i saltet och rör om. Blanda ner 5 deciliter vetemjöl och rör runt, rör sedan ner lite i taget tills du får en smidig deg. När du är klar låt den jäsa i bunken med plastfolie över i 1 timme. Knåda den och in i ugnen på 200°C i cirka 45 minuter. Känn med en sticks så den är klar.

Man kan använda svart, rött och vanligt ris.

Annons:
DesK
7/10/10, 12:45 AM
#1

Vilket superbra recept att använda när man fått ris över Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[TrevorS]
7/10/10, 2:50 AM
#2

Visst är det ett bra recept. Jag kör mycket efter ett grundrecept jag har och modifierar när det behövs. Skrattande

[loveisall]
3/25/16, 6:39 PM
#3

Bakar detta nu, men hade i ett ägg också. Återkommer med resultat.

Upp till toppen
Annons: