Jästbröd

Risbröd - Recept

2010-07-09 20:50 #0 av: [TrevorS]

Ingredienser:
4 deciliter vatten
1 1/2 deciliter färdigkokt ris (gårdagens ris fungerar utmärkt)
50 gram jäst
1/2 tesked salt
9-11 deciliter vetemjöl

Gör så här:
Lös jästen med vattnet och blanda ner riset. Häll i saltet och rör om. Blanda ner 5 deciliter vetemjöl och rör runt, rör sedan ner lite i taget tills du får en smidig deg. När du är klar låt den jäsa i bunken med plastfolie över i 1 timme. Knåda den och in i ugnen på 200°C i cirka 45 minuter. Känn med en sticks så den är klar.

Man kan använda svart, rött och vanligt ris.

Anmäl
2010-07-10 00:45 #1 av: DesK

Vilket superbra recept att använda när man fått ris över Glad

Désirée

Anmäl
2010-07-10 02:50 #2 av: [TrevorS]

Visst är det ett bra recept. Jag kör mycket efter ett grundrecept jag har och modifierar när det behövs. Skrattande

Anmäl
2016-03-25 18:39 #3 av: [loveisall]

Bakar detta nu, men hade i ett ägg också. Återkommer med resultat.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.