Jästbröd

Jäsa över natten?

2010-07-27 22:44 #0 av: Sara

Jag letar efter recept på bröd, gärna portionsbröd, som kan jäsa över natten i rumstemperatur. Jag kommer inte ha plats i kylen.

Alltså man bakar ut brödet i bullar och så kan det stå framme tills man ställer in det i ugnen nästa dag.

Finns det en tråd om sånt så får ni gärna länka i denna tråden.

Tack!

Anmäl
2010-07-27 22:47 #1 av: Sara

Gärna lite festligare recept som passar som tillbehör till olika pajer.

Anmäl
2010-07-28 00:21 #2 av: MonisN

Dom här är väldigt goda och enkla att baka. Kanske inte passar direkt till paj, men till frukost och mellanmål är dom utmärkta. Ungefär som chiabatta.

Frukostfrallor

 

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-07-28 20:34 #3 av: Sara

Tack!

En fråga till, kan man göra vilket recept på matbröd med vanlig jäst så här? Alltså jäsa över natten?

Ska man använda kall degvätska när det ska jäsa så länge?

Anmäl
2010-07-28 21:41 #4 av: DesK

Ja i stort sett kan man göra de flesta vanliga recept med jäst på dettta sätt. Ska man jäsa degen länge i rumstemperatur måste man minska ner mängden jäst. Kall degvätska bör alltid användas vid långjäsning. Glad

Désirée

Anmäl
2010-07-28 22:33 #5 av: Sara

# 4 Hur mycket mindre jäst? Hälften?

Anmäl
2010-07-28 22:39 #6 av: DesK

Ja hälften eller en fjärdedel, det beror på rumstemperaturen där degen jäser

 

Désirée

Anmäl
2010-07-28 22:44 #7 av: Sara

Menar du att hälften till en fjärdedel mindre jäst ska användas eller att hälften till en fjärdedel av jästen ska användas?

*Blondare än vanligt idag*

Anmäl
2010-07-28 22:48 #8 av: DesK

He he ursäkta att jag var otydlig Skäms Jag menar att du ska använda halva mängden jäst eller kanske bara en fjärdels mängd jäst om degen ska jäsa i rumstemperatur över natten Glad Mängderna är: 50 gram, 25 gram eller 12,5 gram.

Désirée

Anmäl
2010-07-29 00:22 #9 av: Sara

{#emotions_dlg.laughing} Eller så är det bara jag som är trög. Tack!

Anmäl
2010-07-31 11:27 #10 av: [TrevorS]

Jag har bakat bröd och låtit det jäsa i 1 timme, sedan lägga på plast och lagt in i kylen under natten och in i ugnen på morgonen. Tycker de känns saftigare på något vis.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.