Bröd med Poolish - recept
Poolish
5 deciliter ljummet vatten
2 kilo vetemjöl cirka
1 rågad matsked honung
1 matsked salt
6 gram jäst
Jag gjorde Poolish med grahamsmjöl enligt detta recept.
Häll vattnet i en stor degbunke och lös upp jästen i det.
Tillsätt honung och salt.
Blanda ner Poolishen.
Häll ner mjölet och arbeta minst 10-15 minuter i maskin.
Låt jäsa 1,5-2 timmar.
Ta upp degen på bakbordet och forma 4 bröd.
Lägg bröden på bakplåtsduk och låt jäsa cirka 30 minuter.
Värm ugnen till 250 grader.
Grädda bröden i 15 minuter, sänk sedan värmen til 175 grader och grädda cirka 20 minuter till.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Detta är ett enkelt sätt att få välsmakande och hållbara bröd 🙂
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.