Tunnbröd, knäckebröd & kex

Veteknäcke - recept

2010-09-01 20:48 #0 av: [TrevorS]

25 gram margarin eller 0,25 dl olja
1 1/4 deciliter vatten
2 teskedar torrjäst
1 kryddmått salt
2 teskedar socker
3 matskedar sesamfrön
ca 4 deciliter vetemjöl

Gör så här;
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda torrjäst med lite vatten och tillsätt sedan resten av vattnet. Blanda sedan ner olja, salt och socker och sedan vetemjöl. Blanda sedan sist sesamfrön och knåda till en fin smidig deg. Låt vila under en duk i 30 minuter. Kavla och dela upp i 30 delar och kavla ut dem lagom tunt, nagga dem och lägg på plåt som klarar av dem eller på bakplåtspapper och grädda i ca 6 minuter tills de blir klara.

Om du vill spara dem kan man eftertorka på 100 grader.

Förvara torrt.

Anmäl
2010-09-01 20:50 #1 av: [TrevorS]

Hade på hemmagjord sojamjukost med pepparsmak och alfalfagroddar.

Anmäl
2010-09-01 22:06 #2 av: MonisN

Ser gott ut. Nu blev jag riktigt sugen på groddar och ostTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-09-01 22:33 #3 av: [TrevorS]

#2. Ja det är gott också. Skrattande

Anmäl
2011-05-08 18:54 #4 av: [TrevorS]

Blev inte lite överlycklig. Kunde inte hitta receptet, men så kom jag på att den fanns här också. Skrattande

Anmäl
2011-05-08 19:32 #5 av: DesK

Du ser vad bra det är att lägga in sina recept här på sajten FlörtOskyldigCool

Désirée

Anmäl
2011-05-08 20:29 #6 av: [TrevorS]

Oja, det är toppen! Just det här veteknäcke't finns bara här och ingen annanstans på nätet, finns liknande men ingen på endast vete.

Anmäl