Annons:
Etikettjästbröd
Läst 6169 ggr
[Tassy]
10/12/10, 9:48 PM

jästsmak på brödet

Jag undrar vad man kan ha råkat göra för fel om brödet smakar fränt av jäst?

Har provat att justera jästiden men utan förbättring. Det är vanligt slätt grundrecept på grahamsbröd, har provat både färsk och torrjäst. Obestämd

Annons:
storost
10/12/10, 9:59 PM
#1

Då har du möjligtvis förmycket jäst i. Reducera jästen och låt brödet jäsa längre tid.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

DesK
10/12/10, 10:11 PM
#2

Detta är ett vanligt problem, särskilt när man bakar okryddat ljust bröd. Dels kan man pröva att krydda brödet och dels ska man, som Storost säger, minska mängden jäst och låta det jäsa längre.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[Tassy]
10/13/10, 11:28 PM
#3

Tack för tips och råd! Ska prova att halvera jästmängden. Det blir 25g jäst till 5 dl vätska i stället för 50g jäst till samma vätskemängd.

Intehärutandär
9/14/15, 2:13 PM
#4

Jästsmak på bröd får man av fyra anledningar;

  1. Underjäst deg.
  2. Överjäst deg.
  3. Undergräddat bröd
  4. För stor mängd jäst.
Upp till toppen
Annons: