Jästbröd

jästsmak på brödet

2010-10-12 21:48 #0 av: [Tassy]

Jag undrar vad man kan ha råkat göra för fel om brödet smakar fränt av jäst?

Har provat att justera jästiden men utan förbättring. Det är vanligt slätt grundrecept på grahamsbröd, har provat både färsk och torrjäst. Obestämd


Anmäl
2010-10-12 21:59 #1 av: storost

Då har du möjligtvis förmycket jäst i. Reducera jästen och låt brödet jäsa längre tid.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2010-10-12 22:11 #2 av: DesK

Detta är ett vanligt problem, särskilt när man bakar okryddat ljust bröd. Dels kan man pröva att krydda brödet och dels ska man, som Storost säger, minska mängden jäst och låta det jäsa längre.

Désirée

Anmäl
2010-10-13 23:28 #3 av: [Tassy]

Tack för tips och råd! Ska prova att halvera jästmängden. Det blir 25g jäst till 5 dl vätska i stället för 50g jäst till samma vätskemängd.


Anmäl
2015-09-14 14:13 #4 av: Snovit79

Jästsmak på bröd får man av fyra anledningar;

  1. Underjäst deg.
  2. Överjäst deg.
  3. Undergräddat bröd
  4. För stor mängd jäst.

Hjärta Jasmine, min älskade efterlängtade dotter - den vackraste ängel i himlen. Hjärta

 Sajtvärd på Matbröd 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.