Annons:
Etikettbröd-med-bakpulver-eller-bikarbonat
Läst 11374 ggr
DesK
2010-10-09 13:48

Scones - recept

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

4 deciliter vetemjöl
1/2 tesked salt
1 matsked socker
2 teskedar bakpulver rågade
50 gram smör
2 deciliter mjölk

Blanda de torra ingredienserna i matberedaren.
Tillsätt smöret skuret i mindre bitar.
Kör maskinen tills det blivit smuligt.
Blanda i mjölken och kör till en deg. Den är ganska kladdig.
Ta upp degen direkt på mjölat bakbord.
Dela i 2 lika sotra delar, forma 2 runda kakor och skär ett kryss i dem.
Lägg dem på plåt med bakplåtsduk eller papper.
Grädda i 250 grader mitt i ugnen i cirka 12 minuter.

Detta är en liten sats, men den kan lätt dubbleras. Sådant här bröd ska helst ätas direkt när det fortfarande är ljummet.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
Chieko
2012-08-30 11:33
#1

Förlåt, men Gråter! Socker i var inte gott alls :( Och när man gör scones till frukost är man liksom hungrig när man väl ska äta. Om ni andra som vill göra receptet är som jag och föredrar vanliga scones, skippa sockret!

/Karin
Medarbetare på rexkanin.ifokus

DesK
2012-08-30 13:37
#2

Sockret finns där därför att många upplever att den ofta lite stickande och obehagliga smaken och lukten av bakpulvret blir mindre då, men självklart kan man utesluta sockret.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MonisN
2013-03-23 11:22
#3

Bakade precis scones efter ett liknande recept, men hade inte i mer än en nypa socker och det smakade bara mjöl. Nästa gång tar jag mer socker!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Upp till toppen
Annons: