Pizza, pajer & piroger

Piroger (veggo)

2010-11-02 20:16 #0 av: [TrevorS]

Degen:
2½ deciliter vatten
¾ teskedar salt
100 gram olja eller mjölkfritt margarin
8 ½ deciliter vetemjöl

Fyllning:
5 dl sojafärs
några hackade champinjoner
2 grovrivna morötter
2 matskedar sojasås
1 deciliter ketchup eller passerade tomater
2 teskedar oregano

Gör så här:
Smält margarinet och blanda i vattnet smula ner jästen i vätskan och lös den. Tillsätt vatten och ner med resten av ingredienserna. Låt jäsa i 1 timme. Dela sedan degen i två delar och kavla ut i ca 3 milimteter tjock i cirklar.

Stek sojafärsen tillsammans med champinjonerna, morötterna, sojasås och oregano i lite olja eller margarin i någon minut tillsätt ketchupen och låt puttra i någon minut. fyll cirklarna och vik in båda kanterna och tryck till på kanterna med en gaffel. Grädda på bakplåtspapper på 225 grader i ca 15 minuter.

Anmäl
2010-11-02 20:16 #1 av: [TrevorS]

Såg att det saknades recept på piroger, självklart kan man använda vanlig köttfärs om man vill! Skrattande

Anmäl
2010-11-06 01:57 #2 av: MonisN

Piroger är så himla gott. Tyvärr är det en maträtt man glömmer, men jag får nog ta och göra detta någon dag. Det är bra att ha i frysen också när man behöver en snabb lunch.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-11-06 09:43 #3 av: [TrevorS]

#2. De är perfekta i frysen. Jag har bakat mycket piroger förr, det är gott jämfört med köpta frysta. Skrattande

Anmäl
2010-11-06 11:17 #4 av: MonisN

Usch och fy, frysta köper jag aldrig. Kanske man skulle prova surdeg till pirogdegen?

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-11-06 11:25 #5 av: [TrevorS]

Jag körde pizzadegen fast halverad som finns på min blogg och det gick toppen. Rekomenderar det varmt. Skrattande

Anmäl
2010-11-06 11:38 #6 av: MonisN

Pizzadeg låter som en väldigt bra idé! Det ska jag prova. Vet inte om du har durum i den degen, men det har alltid jag för att få den så där knaprig och god.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-11-06 11:39 #7 av: MonisN

Såg nu att du hade surdeg. Nu blir jag hungrigTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-11-06 11:58 #8 av: [TrevorS]

#6, #7. Jag bakar mycket med surdeg. det är fortfarande roligt det är rätt länge sedan jag började och bakar nog nästintill dagligen med det. Vet inte varför men jag gillar inte durumvete av någon anledning, jag föredrar att baka på bara vetemjöl och rågmjöl. Skrattande

Anmäl
2015-09-14 14:16 #9 av: Snovit79

Piroger är utmärkt att baka nu på hösten och frysa in. Gör man små, så är de utmärkta att äta till höstsoppan. 

Hjärta Jasmine, min älskade efterlängtade dotter - den vackraste ängel i himlen. Hjärta

 Sajtvärd på Matbröd 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.