Annons:
Etikettbakprat
Läst 7350 ggr
[TrevorS]
2010-11-02 13:11

Senast bakade brödet #8

Eftersom tråden blev lite lång på senast bakade brödet #7 så startade jag en ny tråd här.

Annons:
[TrevorS]
2010-11-02 13:13
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#1

Idag bakade jag klart surdegsbröd. Ska försöka baka lite på rödbetor ikväll också. Skrattande

[TrevorS]
2010-11-02 13:15
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#2

Har även gjort lite "ost" också som jag åt på gårdagens bröd bakat med bakmaskin Skrattande

Stephanie
2010-11-02 13:32
#3

Jag gjorde hela fyra satser rågkakor igår. Lite tråkigt att baka samma sak så ofta, men är det vad familjen vill ha så… Tungan ute Nu blir det dock till att skriva hemtentor hela veckan, så det lär inte bli något mer bak den här veckan för mig…

PokalStjärnor Mvh Stephanie StjärnorPokal

[TrevorS]
2010-11-02 15:50
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#4

#3. Jag tycker det är kul att baka mycket på en gång, ligger receptet här på rågkakor eller kan du kanske du kan bidra med recept? Lycka till med tentorna.

[TrevorS]
2010-11-02 19:19
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#5

Så massor av kanelbullar blev det förståss. Skrattande

Stephanie
2010-11-02 19:33
#6

#4 Jag använder mig av det här receptet. Enkelt och bra Glad

PokalStjärnor Mvh Stephanie StjärnorPokal

Annons:
[TrevorS]
2010-11-02 19:37
#7

#6. Nu fick jag precis tillbaka ett minne jag har bakat av det receptet förr (fast med sojamjölk), började näta och insåg snart att jag tänkte helt galet tog i 13 matskedar fänkål, skulle vart 1 sådan och 13 deciliter rågsikt.

Stephanie
2010-11-02 20:15
#8

#7 13 matskedar fänkål!? Förvånad Det kan inte ha varit gott..! Tungan ute Hur fick du ens ihop 13 msk?

PokalStjärnor Mvh Stephanie StjärnorPokal

[TrevorS]
2010-11-02 20:18
#9

#8. Jag köpte på kryddlagret man kan köpa kilovis av kryddor, köpte 1 kilo oregano till exempel det är en stor påse kan jag säga. Tyvärr finns inte kryddlagret kvar, de hade internetbutik tidigare.

Trollhassel
2010-11-04 14:57
#10

Rågkakor idag, vetebullar igår. :D Smaskens för frysen!

Med Vänliga hälsningar

Myra Dessjack Medarbetare på Reptiler

MonisN
2010-11-05 12:38
#11

#1 Ser gott ut och har en härlig form. Får man fråga vilket recept du använt? Har du gjort degen i bakmaskinen?

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


[TrevorS]
2010-11-05 12:55
#12

#11. Jag gjorde degen i bakmaskinen det stämmer, gör all deg i bakmaskinen numera.

300 gram vatten
500 gram vetemjöl
1 matsked olja
1 tesked socker
1 kryddmått salt
1 ½ tesked torrjäst

[TrevorS]
2010-11-07 11:13
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#13

Då bakade jag morgonbaguetter, de blev riktigt goda. Skrattande

Annons:
[TrevorS]
2010-11-07 11:14
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#14

Fina och fluffiga där i. Glad

Stephanie
2010-11-07 11:26
#15

Dom såg goda ut! Var det receptet i #12 Som du använde?

PokalStjärnor Mvh Stephanie StjärnorPokal

MonisN
2010-11-07 11:35
#16

Dom ser riktigt goda ut. Har du bakat dem i vanlig ugn?

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


[TrevorS]
2010-11-07 11:43
#17

#15. Det är nattjästa baguetter, det receptet jag publicerade i #12 är mitt "standardrecept" jag utgår nästan alltid från det som grund. Jag ska publicera receptet, fick inspiration av Vegetariska kokboken och Pain De Martin att baka det inatt.

#16. De är bakade i en vanlig ugn, körde de rätt högt upp för att få så fin färg som möjligt. Skrattande Har en vän som äger stenugn så min dröm är att få åka till deras sommarstuga och låna den.

MonisN
2010-11-07 11:47
#18

Stenugn skulle jag också gärna vilja prova. Jag har en pizzasten i den vanliga ugnen, men det är långt ifrån samma sak, men ger ändå fin undersida.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Trollhassel
2010-11-07 11:49
#19

Vi bakade tunnbröd i stenugn när jag var liten. Vilka minnen! Nybakt tunnbröd med smör som smälter. Blir inte bättre!

Med Vänliga hälsningar

Myra Dessjack Medarbetare på Reptiler

[TrevorS]
2010-11-07 12:09
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#20

#18. Jag tror det beror lite på vad det är för sten, jag har bakat på pizzasten en gång tidigare och det blev lite annorlunda smak. Fast den stenen gick sönder när jag råkade tappa den.

Hur är det med rökarom? Jag fick tips om att blanda flytande rökarom med vatten och slänga in när man gräddar. Testat med salt med rökarom i brödet men rökaromen försvinner. Kanske om man blandar saltet med rökarom med vattnet?

#19. Tunnbröd som är så gott. Det är något jag saknar, mormor gjorde väldigt goda, dock hade hon receptet på minnet och inte i text, men det var väldigt speciellt och gott, det var i för sig alla bröd hon bakade.

Här är receptet på Baguetterna

Annons:
zissi
2010-11-07 23:19
#21

Våra kompisar får alltid vara försökskaniner så i dag blev det ett nytt recept på äppelkaka. Cirka 4 grovrivna äpplen i smeten + 150 gram riven mandelmassa över kakan till sist. God men lite mastig kanske.

Innan de fick njuta av äppelkakan fick de äta sig mätta på vanliga gammaldags rågkakor och sen ett surdegsbröd med massa grovt i (Martins Rågbröd från nya boken). Blev inspirerad av er här att göra rågkakor, länge sedan jag bakade det. Riktigt gott när de är nybakade.

storost
2010-11-08 00:07
#22

Wow, det ser verkligen läckert ut!!

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

MonisN
2010-11-08 01:15
#23

Vad ni frestar så här på nattkröken med både baguetter, rågbröd och äpplekakaTungan ute Det blir att baka i veckan nu för frysen börjar skrika precis som magen av era fina bilderSkrattande

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


MonisN
2010-11-09 12:00
#24

Igår blev det brunkans surdegsbröd med äpple. Receptet innehåller även russin, men det tog inte jag. Tyvärr har jag ingen bild, men det blev väldigt gott och saftigt. Detta kommer jag att baka många gånger. En ny favoritTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


[TrevorS]
2010-11-09 12:35
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#25

Ja det ser gott ut, tycker jag det mesta ser ut här.

#24. Surdegsbröd med äpple är väldigt gott, har du något bra recept att dela med dig? Jag har rivit ner äppel och även mixat med vätskan för att få det saftigt.

Bakade surdegskanelbullar de blev precis klara, har inget direkt grundrecept, jag körde det på måfå, de fick jäsa under natten och idag vika med 30 minuters mellanrum några gånger, pensla på blandningen och vika ihop skära upp, snurra och låta jäsa i lite mer än 1 timme och grädda i ugnen.

[TrevorS]
2010-11-09 12:38
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#26

Bakade även vanliga kanelbullar också.

[TrevorS]
2010-11-09 15:51
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#27

Lussekatterna är nu klara.

receptet.

Annons:
MonisN
2010-11-09 16:04
#28

#27 Göta Petter alleredanFörvånad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


[TrevorS]
2010-11-09 16:14
#29

#28. Bara för att det inte är jul än kan det vara roligt att få försmak av det. Jag firar inte dessa högtider, så för mig är lussekatter bara en vanlig bulle för mig med saffran i. Skrattande

[TrevorS]
2010-11-10 17:30
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#30

Idag blev det flera surdegsbaguetter på tre olika sätt och ett stort surdegsbröd.

MonisN
2010-11-10 21:54
#31

Så fina Trevors! Nu blev jag hungrig *rusar till köket*Tungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


giffan
2010-11-14 00:18
#32

Här har det bakats banankaka… förutom matbröd då som nu mera bakas varje dag, eller till varje morgon ska jag väll säga.

Har hittat ett recept med havregryn i, och nu har jag bytit ut en del av mjölet mot lite mera  havregryn. Så vill ungarna inte äta havregryns gröt så kan de ju äta havregryns bröd ;)

Även banankakan är slut… det är ju så läskigt gott.

~ Anneli ~ 
Sajtvärd för:  adopterade.ifokus

DesK
2010-11-17 13:57
#33

Anneli vill du dela med dig av receptet på din banankaka?

Idag har jag bakat mitt vanliga surdegsbröd som jag nu får vakta så att inte far skär i det innan det har kallnat, far är helt betagen i bröddoften som spridit sig i huset Skrattande

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Trollhassel
2010-11-17 14:56
#34

Rågkakor i ugnen!

Med Vänliga hälsningar

Myra Dessjack Medarbetare på Reptiler

Annons:
giffan
2010-11-17 21:34
#35

#33 Ett enkelt recept jag hittat på nätet…

Första gången gjorde jag det enligt receptet i ugnen. Men sen va jag tvungen att testa i bakmaskinen och det blev super!

  • 3st ägg

  • 2dl strösocker

  • 1 dl mjölk

  • 100 g smält smör eller flytande margarin

  • 4 välmogna bananer ( delade i mindre bitar) (fungerar med två bananer med)

  • 5 dl mjöl (300g)

  • 1krm salt

  • 1tsk kanel (fungerqar bar med lite mera)

  • 2 tsk bakpulver

  • 2tsk vaniljsocker

Häller i allt i bakmaskinen sen på degprogramet för pasta deg, för det knådar bara och jäser inte. knådar i 15-20 min tror jag.

Sen när det har knådats klart så sätter jag det på gräddning i ca 50 min. Och låter kakan få stå en stund i formen före jag tar ur den.

I det vanliga receptet ska man först vispa ägg och socker.

tillsätta vaniljsocker, bakpulver,kanel och salt. Röra till en jämn smet.

mosa bananerna med gaffel och tillsätt dem i smeten samt smälta smöret, vetemjöl och mjölk. Röra till en jämn smet.

Hälla smeten i en smörad och bröad form Grädda mitt i ugnen 175grader i ca 45 min

Super god som den bara är, eller med vaniljsås eller glass!

~ Anneli ~ 
Sajtvärd för:  adopterade.ifokus

MonisN
2010-11-22 23:54
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#36

I dag blev det två rejäla surdegsbröd med rivet äpple. Väldigt goda Tungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Stephanie
2010-11-23 00:55
#37

#36 Vad gott det såg ut!

PokalStjärnor Mvh Stephanie StjärnorPokal

[TrevorS]
2010-11-23 10:11
#38

Oj, va goda de såg ut. Skrattande

MonisN
2010-11-23 10:20
#39

Receptet kommer!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Trollhassel
2010-11-23 13:30
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#40

Småfrallor med vallmofrö.

Med Vänliga hälsningar

Myra Dessjack Medarbetare på Reptiler

Trollhassel
2010-11-23 13:31
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#41

Och tårta.

Med Vänliga hälsningar

Myra Dessjack Medarbetare på Reptiler

Annons:
storost
2010-11-23 18:56
#42

#41 Wow, vilken härligt tårta!

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

DesK
2010-11-23 19:11
#43

Trollhassel vilka fina småfrallor och underbar tårta!

Igår bakade jag pumpernickel för första gången på väldans många år. Far gillar brödet så det är bara att baka mer Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MonisN
2010-11-23 19:12
#44

Vilka fina bröd och härlig tårta! GottTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


[TrevorS]
2010-11-23 19:15
#45

Oj, oj, oj, va mycket gott! Skrattande

Trollhassel
2010-11-23 21:09
#46

#42 43 44 45 Tack! Kyss

Tårtan blev väldigt bra. Choklad och marängbotten med mörk chokladmousse och passionsfruktmousse. Min karl fyllde år :)

Med Vänliga hälsningar

Myra Dessjack Medarbetare på Reptiler

MonisN
2010-11-23 22:36
#47

#46 Himmel och pannkaka vad gott det låterTungan uteTungan ute Snälla snälla, vill du dela med dig av receptet? Kyss

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Trollhassel
2010-11-23 22:49
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#48

#4 Javisst, det gör jag gärna.

Valfritt tårtbottenrecept + 2 msk kakao i smeten.

Dela bottnen i 3 delar.

Fyllning 1: Chokladmousse. Smält 100g mörk choklad. Separera 2 ägg. Tillsätt 1 äggula i taget under kraftig omrörning. (smeten kommer tjockna). Rör ner 2 msk kallt kaffe. Rör till slät gegga. Ställ på svalning Vispa 2,5 dl grädde ganska hårt. Rör ner chokladen tills moussen är jämn. Låt stå i kyl i 1 timma.

Fyllning 2: Passionsfruktmousse. Gröp ur 3 passionsfrukter. Låt dem, 3 msk koncentrerad tropisk juice + 2 msk floursocker puttra en liten stund. Sila bort passionsfruktskärnorna. Rör ner 2 äggulor, kyl och blanda ner i 2,5 dl hårt vispad grädde. Låt stå i kyl 1 timma.

Fyllnng 3: Bananmos. Mosa 2 bananer, blanda med 1dl vispad grädde.

Lägg ihop tårtan max en timme innan den ska ätas så marängen överlever.

Botten

Chokladmouse

Botten

Passionsmousse

Marängbotten

Bananmos

Botten

Smeta grädde i ett tunnt lager på toppen och riv över mörk choklad. Spritsa grädde längs kanterna och garnera med tex. physsalis, passionsfrukt eller bär och chokladflarn.

Med Vänliga hälsningar

Myra Dessjack Medarbetare på Reptiler

Annons:
giffan
2010-11-23 23:59
#49

#48 Jösses!! Det lät inte så tokigt det där..

~ Anneli ~ 
Sajtvärd för:  adopterade.ifokus

MonisN
2010-11-24 09:59
#50

Det var ingen dåligt tårta med fyra bottnar och smarriga fyllningar. Dom smakerna passar mig, choklad, banan och passion! Vilken ljuvlig blandning. Passionsmousse har jag aldrig gjort, men det ska provasTungan ute

Tack för receptetGlad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Trollhassel
2010-11-24 13:47
#51

#50 Ja, det var en perfekt 40-årstårta och den blev mycket omtyckt av alla. Speciellt de som gillar när det inte är för sött för den är inte så söt.

Med Vänliga hälsningar

Myra Dessjack Medarbetare på Reptiler

MonisN
2010-11-24 17:17
#52

#51 Låter perfekt för mig som inte heller gillar när det är för sött.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


DesK
2010-11-27 20:21
#53

Idag har jag bakat pitabröd och nu står det 2 poolishlimpor i ugnen.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Trollhassel
2010-11-27 21:29
#54

Idag har frysen fått påfyllning. Morotsbröd med grahamsmjöl, vetekli, solrosfrö och linfrö. :D

Med Vänliga hälsningar

Myra Dessjack Medarbetare på Reptiler

MonisN
2010-12-03 21:33
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#55

#54 Det brödet lät väldigt gott! Jag gillar morötter och frön i bröd.

Idag har jag bakat ett bröd som serveras på ett av stadens caféer. Det blev lite trixande för att få det att jäsa med bara surdeg, men tack vare min ångugn så gick det till sist. Det var verkligen ett av de godaste bröden jag bakat på längeTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Annons:
zissi
2010-12-03 23:29
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#56

Årets första lussekattsbak idag. Mums!

Ska göra saffransbullar med nötfyllning också, tror det blir i morgon.

[TrevorS]
2010-12-03 23:32
#57

Oj, va gott allt ser ut som ni bakar. Skrattande

MonisN
2010-12-04 00:21
#58

#56 Vilka härliga katter, mums mumsTungan ute Det var en väldigt bra form på dom som jag ska härma, fast det blir inte förrän nästa år, i år har jag redan gjort mina katter. Nästa saffransdeg blir till en butterkaka med vanilj i fyllningen samt saffransbullar med apelsin.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Gnidde
2010-12-05 13:38
#59

MonisN:s Vörtbröd är det sista, det blev gott. Tungan ute

Hälsningar Gnidde.

MonisN
2010-12-05 16:54
#60

#59 Roligt att du tyckte om detGlad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


MonisN
2010-12-17 00:32
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#61

Häromdagen gjorde jag en ny sats pepparkakor. Fattar inte vart dom tar vägenFörvånad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


zissi
2010-12-19 23:40
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#62

Mona: Jag var tvungen att gömma mina längst in i skafferiet Skäms!

Här en bild på mitt senaste bak, mormors-mammas julskorpor med stött kanel på. Tror jag fick extra hård kanel i år (köpte storpack på Netto) för den var så svårstött så jag fick snåla på den och dryga ut med malen kanel också. I vilket fall som helst så verkar de gå åt i år med.

Annons:
MonisN
2010-12-20 00:28
#63

Vilka smarriga skorpor! Vad har du i mer än kanel? Om kanelen är svårstött kanske man kan göra nån form av kanelströssel med socker? Bara en tankeFlört

Nu fick jag lust att göra biscotti!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


zissi
2010-12-20 00:38
#64

Det är vanlig vetedeg men lite mer smör och socker än vanligt bara. Ingen kanel i degen alltså. Men det ska vara mycket kanel och strösocker ovanpå, och då stött kanel förstås (som jag tjatar om i alla trådar här snart SkämsGlad). Blir en helt annan smak än med malen kanel.

Men vad menar du med kanelströssel? Strösocker och malen kanel blandat, eller…?

MonisN
2010-12-31 01:45
#65

#64 Förlåt zissi att jag missat din fråga Skäms Jag tänkte bara att man kanske kunde blanda kanel och socker och använda det som strössel.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


MonisN
2010-12-31 01:47
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#66

Nu var det äntligen dags för lite vanligt gott surdegsbröd igen efter julens söta vörtbröd. Inget går upp mot surdegsbröd, det är säkertTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


zissi
2011-01-01 17:34
#67

Surdegsbröd, mums. Ska sätta en ny surdeg när allt lugnar ner sig.

I går gjorde jag mozartkulor (har bild på dem någonstans här förut tror jag) och två lingon- och apelsinpajer till nyårsknytiset. Glömde ta bild på pajerna och nu är det inte mycket att ta kort på längre. En liten slabbig snutt till kvällsfikat kvar bara.

MonisN
2011-01-02 00:49
#68

Dina Mozartkulor har du lagt in här någonstans och dom såg förföriska ut. Dom där pajerna låter himmelskt goda. Ja, du förstår säkert var jag vill komma?!! Flört

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


zissi
2011-01-03 16:51
#69

Jag förstår Mona Glad, så småningom kommer det nog.

I dag blev det ett nytt recept på rågkakor från Buffé-tidningen nummer 11 år 2003. Tips från nätet. Men det blev 40 rågbullar i stället för 12 rågkakor som det skulle bli. Brödkryddetipset var malen koriander och jag tog 2 matskedar koriander till 17 deciliter vatten och 75 gram jäst. Kokte en välling i går kväll på en massa grovt som jag blandade i de övriga ingredienserna sen idag. En grov saftig bulle, men degen var lite kladdig hela tiden fast jag hade mjöl så det räckte. Syns på ytan på bullarna att de blev lite skrovliga, men jag tror de går åt ändå Tungan ute. Gott vardagsbröd.

Annons:
storost
2011-01-03 21:55
#70

Mona, ditt bröd ser jättefint ut och dina rågkakor zizzi också!

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

MonisN
2011-01-04 01:38
#71

#70 Tack Glad

Tycker också zissis bullar ser smarriga utTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


zissi
2011-01-09 01:13
#72

Årets första surdegsbak avklarat. Kul! Blev grova rågfrallor från Brunkebergsboken. Blev inte många kvar när vi provsmakat liiiiiite…

MonisN
2011-01-09 01:48
#73

Åh, dom är så goda! Ett tag bakade jag dom varje vecka. Vad fina dom blev zissi Tungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


[TrevorS]
2011-01-10 12:38
#74

Oj, oj, oj va gott det är. Skrattande

DesK
2011-01-13 19:51
#75

Igår bakade jag Monas Snoddas - det blev ett gott bröd med fint och tätt inkråm, hade tänkt fota det idag men glömde tyvärr bort det och imorgon är det nog slut.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MonisN
2011-01-13 22:50
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#76

Jag har bakat en Snoddas till idag, men denna gången gjorde jag en fördeg och fick ett ännu godare och större bröd, en halv meter blev det! Gick med nöd och näppe in på tvären i ugnen. Jag gjorde två flätor och lade den ena ovanpå den andra.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Annons:
DesK
2011-01-17 13:35
#77

Jag bakade Monas snoddas igår, med fördeg, men jag hade inte tid att göra en fläta så jag vred bara brödet innan jag la det på plåten.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MonisN
2011-01-17 13:46
#78

#77 Då antar jag att du fick ett luftigt och fint bröd när du inte jobbade så mycket med degen? Man kan ju också vika ihop degen och lägga den i form om man inte känner för att forma den. Vill minnas att det var så jag gjorde med min största formfranska. Kände du någon skillnad i smaken om du jämför med det utan fördeg?

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


DesK
2011-01-17 14:08
#79

Japp alla tycker att brödet med fördegen har ättre smak Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[TrevorS]
2011-01-17 14:08
#80

Mycket gott här på senaste. Själv har vi haft lite dåligt med mjöl hemma så jag har bakat med hälften mjöl och hälften havregryn och massor av vatten och fått till några bröd. Skrattande

MonisN
2011-01-20 15:02
#81

Tråden har blivit väldigt lång så den fortsätter här:

Senast bakade #9

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Inlägget är låst för nya kommentarer
Upp till toppen
Annons: