Etiketter: vetebrödkakorsöta-bakverk
Läst 1883 ggr
2010-12-01 18:37
0
Saffranskaka - Recept
200 gram smör
0,5 gram saffran
2 ägg
3 deciliter strösocker
1,5 deciliter mjölk
4 deciliter vetemjöl
2 teskedar bakpulver
- Smält smöret och låt svalna lite.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Mortla saffranet med en sockerbit eller kavla över påsen och blanda saffran och mjölk. Häll i smeten.
- Tillsätt det avsvalnade smälta smöret i smeten.
- Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt till det övriga.
- Gräddas i en form med löstagbar kant (24 cm). Smörj och ströa. Ev. bakplåtspapper i botten. (Har sett den i vanlig sockerkaksform också.)
- Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader i 40-45 minuter.
- Sikta florsocker över kakan när den ska serveras.
Annons:
2010-12-01 20:11
0
#1
Tack för receptet! Låter gott
Annons: