Vetebröd, kakor och söta bakverk

Saffranskaka - Recept

2010-12-01 18:37 #0 av: zissi

200 gram smör

0,5 gram saffran

2 ägg

3 deciliter strösocker

1,5 deciliter mjölk

4 deciliter vetemjöl

2 teskedar bakpulver

 

- Smält smöret och låt svalna lite.

- Vispa ägg och socker pösigt.

- Mortla saffranet med en sockerbit eller kavla över påsen och blanda saffran och mjölk. Häll i smeten.

- Tillsätt det avsvalnade smälta smöret i smeten.

- Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt till det övriga.

- Gräddas i en form med löstagbar kant (24 cm). Smörj och ströa. Ev. bakplåtspapper i botten. (Har sett den i vanlig sockerkaksform också.)

- Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader i 40-45 minuter.

- Sikta florsocker över kakan när den ska serveras.

 

 

Anmäl
2010-12-01 20:11 #1 av: MonisN

Tack för receptet! Låter gottTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.