Annons:
Etikettjästbröd
Läst 3761 ggr
[TrevorS]
2010-12-06 13:25

Vinbröd

Då har jag bakat fullkornsbröd

50 gram jäst
6,5 deciliter  vatten
1 teskedar salt
1 deciliter olja
0,25 deciliter rödvin
11 deciliter fullkornsmjöl

Blir 2 brödlimpor. Smula jästen i vattnet, tillsätt, salt, olja, rödvin och rör runt. Tillsätt sist fullkornsmjölet. Knåda 10 minuter för hand eller i bakmaskin. Låt degen jäsa i 45 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader. Häll upp degen i två formar och låt jäsa i 30 minuter under duk. Grädda i 45 minuter.

Annons:
DesK
2010-12-06 13:27
#1

Det där låter spännande! Glad Hur smakar det?

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[TrevorS]
2010-12-06 13:42
#2

#1. Förutom att det smakar gott, det är svårt att förklara riktigt hur det smakar, smakar som vanligt bröd fast, doftar mest. Man ska egentligen ha i betydligt med vin för att få smak.

MonisN
2010-12-06 14:02
#3

Låter spännande, men lite lite vin för att få vinsmakFlört Blev det rött? Du kanske har en bildSkrattande

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


[TrevorS]
2010-12-06 17:10
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#4

Ah, glömde fotografera, det blev faktiskt inte så rött.

storost
2010-12-06 19:49
#5

Det låter ganska spännande. Har aldrig provat en sånt typ bröd.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Mitralis
2010-12-08 23:32
#6

Första gången jag hört om vin i bröd, men det ser gott ut Glad



Annons:
Upp till toppen
Annons: