Jästbröd

Vinbröd

2010-12-06 13:25 #0 av: [TrevorS]

Då har jag bakat fullkornsbröd

50 gram jäst
6,5 deciliter  vatten
1 teskedar salt
1 deciliter olja
0,25 deciliter rödvin
11 deciliter fullkornsmjöl

Blir 2 brödlimpor. Smula jästen i vattnet, tillsätt, salt, olja, rödvin och rör runt. Tillsätt sist fullkornsmjölet. Knåda 10 minuter för hand eller i bakmaskin. Låt degen jäsa i 45 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader. Häll upp degen i två formar och låt jäsa i 30 minuter under duk. Grädda i 45 minuter.

Anmäl
2010-12-06 13:27 #1 av: DesK

Det där låter spännande! Glad Hur smakar det?

Désirée

Anmäl
2010-12-06 13:42 #2 av: [TrevorS]

#1. Förutom att det smakar gott, det är svårt att förklara riktigt hur det smakar, smakar som vanligt bröd fast, doftar mest. Man ska egentligen ha i betydligt med vin för att få smak.

Anmäl
2010-12-06 14:02 #3 av: MonisN

Låter spännande, men lite lite vin för att få vinsmakFlört Blev det rött? Du kanske har en bildSkrattande

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-12-06 17:10 #4 av: [TrevorS]

Ah, glömde fotografera, det blev faktiskt inte så rött.

Anmäl
2010-12-06 19:49 #5 av: storost

Det låter ganska spännande. Har aldrig provat en sånt typ bröd.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2010-12-08 23:32 #6 av: Mitralis

Första gången jag hört om vin i bröd, men det ser gott ut Glad

Anmäl