Fördeg i ugnen
Jag har fått ett recept där man ska ha fördegen i varm ugn under natten. Jag har aldrig tidigare hört att man gör så, är det någon som provat detta? Bröden som gjorts med den här tekniken har jag i alla fall ätit många gånger och är underbart goda.
Inte ens hört talas om, du får gärna komma med något recept vore trevligt.
Det finns många olika knep för bröd. Jag har aldrig provat det här med så varmt ugnen. Men möjligtvis är det att fibrerna blir ännu mjukare.
Vänliga hälsningar Stephan
gör man inte typ så med kavring? eller är jag ute och seglar?
Receptet jag har fått härstammar från ett café som bakat detta väldigt länge och är mycket omtyckt bland gästerna, men i receptet ska fördegen stå i ugnen i 110º över natten. Satsen är också väldigt stor så jag får minska ner det, och kanske ska jag minska graderna i ugnen också?
Nu har jag gjort som så att jag bara hällde på kokande vatten på mjölet och lät stå i kall ugn över natten. Det blir kanske inte samma effekt, men ska ändå bli intressant att se när jag har bakat dom om dom liknar originalet.
Nu är dom färdiga! Dom både doftar och ser ut som originalet Smaktest blir det ikväll!
Vad kul! Då ska det väl smaka bra också
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.