Stött kanel
Jag har nu gjort min mammas julskorpor. Tre smala vetebrödslängder tätt ihop, pensla med ägg och sedan stött kanel och strösocker ovanpå.
Men vad jobbigt det är att stöta hel kanel i mortel. Hur gör ni? Tog lite mald kanel mot slutspurten men det blev helt fel stuk på de skorporna.
Jag har aldrig stött kanel. Måste vara jättejobbigt så hårda som stängerna är. Varför går det inte med malen?
Kanske funkar det att först lägga kanelstången i en plastpåse och banka på den med något tungt, exempelvis en gjutjärnspanna.
Mona malen kanel är ju mera som puder i Zissis recept ska det vara småsmå bitar av kanel, om jag fattar saken rätt.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Går det inte riva med rivjärn?
~ Anneli ~
Sajtvärd för: adopterade.ifokus
#2 Haha, förlåt men vilka mentala bilder jag får upp i huvudet *fniss*
Tassy fniss fniss jag fattar precis vad du tänker på, men nu ska vi inte vara sånna! Vi ska vara snälla så här i juletid
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Vi kör kanelen i en köksassistent - när vi gör eget currypulver.
Vänliga hälsningar Stephan
Jag körde faktiskt kanel i en kaffekvarn, man får vara noga med att krossa den bra först, till exempel i en plastpåse mellan handuk och hammare innan man maler dem. Annars kan de fastna rätt bra i kaffekvarnen! De har även en liten slipande effekt om man använder en elektronisk kaffemixer, bara påpeka.
Mortel går, men dock lite jobbigt, så länge man hamrar sönder/krossar dem bra först går det oftast bra.
#5
Har som #3 föreslår använt fint rivjärn.