Lågkolhydratbröd

Diabetiker

2010-12-25 20:45 #0 av: katinka1

Hej.Fick en bakmaskin i julklapp av mina söner. Och undrar om det finns någon som har recept på matbröd till bakmaskinen.Jag är diabetiker. katinka1

Anmäl
2010-12-26 10:48 #1 av: MonisN

Välkommen hit katinga1! Här finns recept för bakmaskin.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-12-26 10:50 #2 av: MonisN

Glömde säga grattis till en fin julklapp! Hoppas du kommer att baka många goda bröd i den. Dela gärna med dig av dina erfarenheter med maskinen, här finns många som är intresserade av bakmaskin, bland annat jag själv!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2010-12-26 19:01 #3 av: giffan

Wow vad kul. Bakmaskinen är min bästa kompis i köket. Sorgligt nog har min redan gått sönder och är på reperation, saknaden är enorm!

Det finns lite olika recept som även diabetiker kan använda vad jag har förstått.

Jag fick boken Bakmaskinsboken i julklapp och där borde det finnas några recept som är utan socker..

~ Anneli ~ 
Sajtvärd för:  adopterade.ifokus 

Anmäl
2010-12-26 23:25 #4 av: MonisN

Om det funkar bra med surdeg i en bakmaskin så är ju det förmodligen det bästa för en diabetiker att äta i brödväg. Kanske finns det någon här som har något bra surdegsrecept för bakmaskin?

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-01-19 16:40 #5 av: DesK

Egentligen kan man tillsätta surdeg till de flesta brödrecept. När det gäller bakmaskinsrecept så är det storleken på degen som maskinen klarar som avgör hur man bakar i den. För just diabetiker är det bra att baka bröd utan sötning och ofta gärna lite grövre bröd.
Giffan dela gärna med dig av något av de recept som du gillar Glad

Désirée

Anmäl
2011-01-19 21:14 #6 av: giffan

#5  Det ska jag absolut göra. Nu kommer jag få en ny maskin då den första la av... Bakar jag för mycket tro?

Vill pröva surdeg i den när den kommer..

~ Anneli ~ 
Sajtvärd för:  adopterade.ifokus 

Anmäl
2011-01-22 11:55 #8 av: [TrevorS]

Fullkornsbröd fungerar väl bra? (nu har jag inte toppkoll, men vitt bröd är ju inte så bra för diabetiker?)

Anmäl
2011-01-22 18:54 #9 av: storost

Egentligen är ingen bröd gjord med sädeslag bra för diabetiker. Alla de har snabba kolhydrater i. Det gäller jästbröd såsom surdegsbröd, tyvärr.

Jag är själv diabetiker och kan på grund av det rekommendera, att äta bara lite av brödet - till exemepel inte mer än 50 gram per måltid.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2011-05-26 10:43 #10 av: Andina

Jag använder bakmaskiinen ibland till mitt lågkålhydrat-bröd. Numera 'experimenterar' med olika lchf-ingredienser - och det har blivit gott varenda gång hittills! :) (Har inga recept, utom den variant av Missaz' Pones som jag lagt in här tidigare.)

Det jag uppskattar nästan mest med bakmaskinen är -timer-funktionen... Så skönt att vakna på morgonen med färdigt nybakat bröd som bara väntar på att bli inmundigat! ;)

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2011-05-26 11:49 #11 av: [TrevorS]

Det finns några glutenfria bröd, finns något som heter fiberhusk som man kan blanda andra sorters mjöl som linsmjöl, majsmjöl och rismjöl. Lyckats något okey med detta. Men man kan följa Anterrabae, flera av hennes recept fungerar helt okey i bakmaskin.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.