Etikett: jästbröd
Läst 4626 ggr
2011-01-17 15:17
0
Hirsbröd (riktigt mumsigt!)
2 deciliter kokt hirs
50 gram jäst
40 gram olja
4 deciliter vatten
2 teskar salt
12 deciliter vetemjöl (gärna fullkorn)
Låt hirsen svalna, lös jästen i vattnet. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och häll på hirsgröten, vattnet och oljan. Låt jäsa i 30-60 minuter. Dela i 3 delar och låt jäsa i 35 minuter. Under tiden värm ugnen till 225 grader, grädda tills de blir klara (tiden varierar, testa med sticka eller knacka)
Annons:
2011-01-18 18:04
0
#1
Hirs var längesen jag använde så detta måste jag baka framöver Det är så trevligt och roligt med dina nytänkande recept
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Annons: