Annons:
Etikettsurdegsbröd
Läst 3065 ggr
Tiliting
2011-01-08 12:07

Skillnad?

Säkert är det här en dum fårga, men jag är ju nybörjare vad gäller bakning och är sugen på att testa surdeg. Vad är det för skillnad bak- och smakmässigt på vete- och rågsurdeg? Kan man till exempel använda vetesur i ett rågbröd eller tvärsom?

Annons:
DesK
2011-01-08 13:11
#1

Rågsurdeg är vanligen något starkare i smaken än vetesurdeg. Egentligen kan man använda vilken surdeg man vill till alla sina bröd, oavsett vilka mjölsorter man har. Däremot rekommenderar jag att du är konsekvent när du matar din surdeg - alltså om du har gjort en vetesurdeg så mata den bara med vetemjöl och helst samma sorts vetemjöl som du satte den på. Gör likadant med rågsurdegen.

Tiliting det finns inga dumma frågor Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

MonisN
2011-01-10 15:02
#2

Det går också bra att använda flera surdegar i ett bröd. Jag tar ibland både råg och vetesur, hälften av varje i mina bröd.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Upp till toppen
Annons: