Långpannerutor - recept
50 gram jäst
6 deciliter vatten
2 matskedar neutral olja
2 matskedar baksirap
1/2 matsked salt
4-5 deciliter fint rågmjöl
11-12 deciliter vetemjöl
Lös upp jästen i vattnet.
Tillsätt salt, sirap och olja.
Blanda ner rågmjölet och sist vetemjölet så att du får en bra deg, lagom mjuk men inte hård.
Låt degen jäsa cirka en timme.
Smörj en långpanna eller lägg en bakplåtsduk i den.
Knåda degen lätt och kavla ut den till en rektangel.
Lägg den i långpannan och skär med degskrapa avlånga bitar.
Låt jäsa en timme.
Grädda i 200 grader i cirka 25-30 minuter.
Detta är ett snabbakat och lättgjort bröd och man kan använda rågsikt istället om man vill.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Tack för receptet! Det ska testas nästa gång det blir dags för långpannan
Det blev gott. Nästa gång skall jag smaksätta brödet med något gott.
Hälsningar Gnidde.
Gnidde sånt här bröd kan smaksättas på många olika sätt, så berätta gärna vad du smaksätter med nästa gång
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Man kan också baka ut den här degen som hålkakor
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Degen står på andra jäsningen nu! Tror dock att det blev lite hård, körde på 5 deciliter var av vetemjöl, grahamsmjöl och grovt rågmjöl. Tömde dock i en skvätt mjölk. Vi får väl se hur det går!
/Karin
Medarbetare på rexkanin.ifokus