Annons:
Etikettervetebrödkakorsöta-bakverk
Läst 9434 ggr
[TrevorS]
10/27/10, 4:37 PM

Kanelbullar med bakpulver

Ingredienser:
8 deciliter vetemjöl
1 tesked salt
5 teskedar bakpulver
100 gram margarin (rumstempurerat eller 1 dl olja)
3 deciliter havremjölk eller vatten
½ dl socker

Fyllning:
50 gram mjölkfritt margarin (rumstempurerat)
½ deciliter strösocker
1 tesked kanel

Övrigt:
pärlsocker

Gör så här.
Värm ugnen till 250°C. Blanda alla torra ingredienser och finfördela margarinet till en grynig massa. Tillsätt sedan havremjölken och arbeta ihop till en deg.

Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut degen. Fyllningen, finfördela margarinet med strösockret och kanelen och bre ut denna över degen. Rulla ihop och skär till 20-25 bitar och spensla med lite vatten och strö över pärlsocker. Grädda i 10-12 minuter tills de fått fin färg och är genomgräddade. Låt de svalna på galler.

TIPS! Man kan vispa 1 deciliter havregryn med 5 deciliter vatten och sila av havregrynen.

Annons:
[TrevorS]
10/27/10, 5:26 PM
#1

Man kan även ersätta fyllningen mot marmelad eller sylt eller ersätta kanel mot samma mängd vanilj för vaniljsnurra.

Upp till toppen
Annons: