Annons:
Etikettjästbröd
Läst 3569 ggr
DesK
9/19/10, 3:05 PM

Rostbröd med fullkorn

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Efter att jag hade gjort Rejuvelac tyckte jag det var synd att slänga kornen, så jag gjorde ett testbak med en del av kornen.
Brödet blev riktigt bra, det hade inga hårda korn och det smakade nästan som surdegsbröd, fast jag bara använde jäst.

2 deciliter hela groddade vete- och rågkorn
2 deciliter grahamsmjöl
6-8 deciliter vetemjöl
1/2 matsked salt
1-2 matskedar honung eller baksirap
3 deciliter ljummet vatten
25 gram jäst

Lös upp honung eller baksirap och jäst i det ljumma vattnet.
Blanda de torra ingredienserna med kornen.
Tillsätt degspadet och arbeta degen väl.
Låt jäsa 2-3 timmar.
Knåda degen lätt och lägg den i en smord 2 liters avlång form.
Låt jäsa cirka 40-50 minuter.
Grädda brödet i cirka 40 minuter i 200 grader.

Jag råkade glömma bördet lite för länge innan jag satte det i ugnen, därför sjönk det ihop lite. Om man inte har varmluftsugn bör man grädda brödet utan form de sista 10 minuterna.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
storost
9/19/10, 10:42 PM
#1

De ser jätte fin ut!Glad

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

[TrevorS]
9/19/10, 11:24 PM
#2

Det ser jättegott ut. Skrattande

Ians
9/26/10, 1:12 AM
#3

Håller på med ett par bröd som innehåller korn efter min rejuvelac.

Tyvärr hade jag inget Grahamsmjöl hemma så det fick bli 2 dl grovt rågmjöl per limpa istället! annars har jag följt ditt recept slaviskt!

Får se hur det artar sig lägger ut bilder om det blir lyckat!

Familjen sitter och tittar lystet på mina jäsande limpor i alla fall!

Ians
9/26/10, 2:04 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#4

Japp då var de ute ur ugnen i alla fall!

Upp till toppen
Annons: